dimecres, 26 de setembre de 2012

Per terres d'Aragó

Ara que l’estiu ja ha esgotat les seves darreres alenades, cronològicament parlant, us mostro unes imatges d’una sortida que vam fer a mitjans de juliol per les terres d’Aragó.
Pels vehicles o pels vianants?
En concret hem estat pels voltants de Carinyena, terra de vi.

La població de Carinyena no té gaires coses destacables, a no ser per la gran quantitat de cooperatives i establiments de venda i degustació dels seus vins. No és una ciutat per a passejar-hi. A més si et trobes amb una vorera com la que us mostro a la fotografia ja n’hi ha per llogar-hi cadires. Un senyal al bell mig de la vorera ! Enhorabona als responsables municipals d’allà.

Hem fet servir, doncs, la població com a punt d’allotjament i ens hem dedicat a visitar algunes poblacions dels seu entorn.

Primer vam visitar Belchite i Fuendetodos.
Belchite és una població coneguda arran de la Guerra in-Civil. En realitat en són dues: el poble vell, molt malmès durant la ofensiva republicana al front d’Aragó, i el poble nou, construït durant la dictadura en agraïment per la resistència de les forces nacionals a la dita ofensiva. És un d’aquells llocs on hi vas un cop i ja no hi tornes.
Interior de la Catedral de St. Agustí (Belchite)
 

Fuendetodos és un poble molt petit que té renom per haver estat el lloc del naixement de Goya.
Un altre dia vam visitar Daroca i Albarracín, dos municipis realment interessants pel seu conjunt monumental i les seves muralles com podeu veure a les fotografies.
Daroca permet poder passejar per uns itineraris marcats que et permeten veure tots els seus edificis emblemàtics. També es pot fer un recorregut pel sector emmurallant.

Muralles de Daroca
Albarracín presenta, en canvi, uns desnivells importants que en fan difícil la passejada, però el poble és realment preciós. Alguns carrers són molt estrets i sempre a l’ombra, que aquest estiu s’ha agraït molt.

Albarracín i les seves muralles
 

Si voleu afegir a aquestes visites un lloc on dinar ‘a lo bèstia’, i perdoneu l’expressió, aneu a Almonacid de la Sierra, al restaurant ‘el Mesón’, on tenen el menú de ‘los 20 platos’, i et porten tot el que hi consta escrit.Recomanacions: fer un esmorzar lleuger si hi voleu anar i no abusar en els primers plats, en cas contrari no podreu encara que sigui tastar una mica els plats finals.
D’altra banda si voleu anar d’estalvi sempre podeu anar a ‘la Torreta’ de Carinyena, on per 1 € et posen el mini de la fotografia, que no està gens malament.    

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada