dilluns, 22 d’octubre de 2012

Viscom 2012

El passat divendres dia 19 d’octubre vaig fer un viatge llampec a Madrid. El motiu era visitar la fira Viscom-Sign España 2012, la 25a Exposició Internacional de la Comunicació Visual, que es trobava al pavelló 10 del recinte de IFEMA. O sigui que de la ciutat de Madrid no vam veure res, lògicament.
Acompanyava al meu cunyat, que es dedica a aquest sector (Shiraz Software) i així vaig veure de primera mà, maquinaria per a fer impressions de gran format i altres curiositats en temes de gravació i impressió. Tot un món, vaja.

Anys enrere la fira se celebrava a Barcelona, que és on hi la majoria d’empreses que s’hi dediquen, però Madrid estira i ara es fa allà. Així els de Cadiz i la Coruña ho tenen més proper, però moltes empreses han de fer més despeses en concepte de viatges i dietes dels expositors, durant els tres dies que dura la fira. A això cal afegir-hi que s’hi ha d’anar abans per muntar-ho tot i marxar l’endemà un cop desmuntat. No opino.
Sí que comentaré algunes coses.
La primera és, que molta gent parlava català. Lògic pel que he comentat abans.
La segona és que a la majoria de converses amb no catalans havia de sortir el tema que ara està de moda. Que hi farem.
La tercera és que el desplaçament amb metro amb origen la T4 (línia 8 del metro, T4 – Nuevos Ministerios) té un sobrecost de 3 € (peatge, impost, abús ?). És a dir, el bitllet senzill de metro té un preu de 1,50 € i el bitllet senzill si vas o vens de la T4 costa 4,50 €. I això que si vas a una fira com aquesta són sols 3 parades des de la T4 fins a ‘Campo de las Naciones’. Això sí que és un peatge!
La quarta és que els propis expositors reconeixien que la crisi passa factura i es notava en el nombre d’expositors presents i en el de visitats de veritat. No els estudiants que anaven al darrera que els hi regalessin una impressió de gran format. De fet, el recinte consta de 13 pavellons numerats de l’1 al 14 (el 13 no existeix) i la fira estava al n. 10 sense ocupar-lo del tot. A la resta no s’hi feia res.
Deixo algunes fotografies més sobre la mostra d'algunes impressions fetes amb aquesta maquinària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada