diumenge, 2 de desembre de 2012

Noces d'Or 2012

Avui he assistit a la missa en la que els meus pares i uns quants matrimonis més, celebraven els 50 anys de casats, o sigui les noces d’Or. Hi he anat per fer algunes fotografies de la cerimònia, que s’ha desenvolupat a la parròquia de Sant Josep i ha estat presidida per Mn. Segimon Garcia.


Bé cadascú les ha celebrat el dia que tocava, però és habitual trobar-se tots els matrimonis en un únic acte conjunt.
Curiositat remarcable de l’acte: no hi havia cap matrimoni de 25 anys (noces de plata), cap ni un. Són altres temps ? Ara la gent no aguanta tant ? Bé, que cadascú en faci la seva anàlisi. Però no deixa de ser curiós que quan els meus pares van celebrar els 25 anys de casats, en aquella missa equivalent a la d’avui, el nombre de matrimonis de 25 era molt superior al nombre de matrimonis de 50. Ara és just al revés, però ben al revés.
Una altra curiositat, és el fet de amb quins ulls et mires una efemèride com aquesta. Anys enrere recordo haver vist matrimonis que celebraven les noces d’or i els veia com a ancians venerables, és a dir que els veia realment grans. Ara miro als meus pares i no els veig tant grans. Pot ser perquè els veig sovint o perquè, com que jo gairebé en tinc cinquanta (d’anys) m’enganyo una mica a mi mateix i ho veig tot més jove del que realment és.
Però per damunt de tot, la meva enhorabona a tots els matrimonis presents a l’acte. Realment sou un exemple a seguir.
No fa gaires anys una persona que anava a una celebració d’unes noces d’or, em deia: “no en queden gaires d’aquests”. Doncs francament, veient el que he vist avui, dels que no en queden gaires són dels de les noces de plata.
En qualsevol cas jo espero arribar-hi, de moment als 25.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada