divendres, 27 de març de 2015

En record de dos companys

Aquesta setmana els que som de la fornada dels Maristes Valldemia nascuts el 62-63, hem rebut la mala notícia dels traspàs de dos companys. El diumenge ens deixava en Josep Maria Cornellà i el dimecres rebíem la notícia de la mort de l’Antonio Chica.
En tan poc temps dues persones, és força xocant, tot s’ha de dir. A més quan la persona que ens deixa és de la teva quinta, et quedes amb una sensació estranya que et deixa un xic intranquil. 
De l’època que tots vam passar a la mateixa escola i a les mateixes aules, normalment en tenim records dispars. És normal recordar a alguns companys més que als altres, ja que durant aquests anys s’establien relacions d’amistat amb alguns i amb d’altres tan sols una relació de coneixença personal. Sort en tenim de la “Memoria Escolar” dels diferents anys quan la nostra memòria ens falla i recordar noms, cognoms i cares dels companys que ja fa més de trenta anys (bufa, dit així sona molt gros!) compartíem llibres, pupitres, classes i jocs a l’hora del pati.

D'esquerra a dreta: Manel Alcàntara, Josep M. Cornellà, Marcel Puig i Jordi Romagosa
Amb en Josep Maria Cornellà vaig compartir a més de l’escola, moltes activitats fora d’ella. A la foto que adjunto, de l’any 1978, estem a la Farga de Queralbs a l’època que vaig estar a la Soca, un estiu que vam ser per allà fent activitats i excursions prou interessants i llargues. De fet va ser l’única vegada que vaig pujar al Puigmal. En els darrers anys tant sols el vaig veure un cop que va venir a Mataró a veure un muntatge dels que fem a la Sala Cabanyes.
Amb l’Antonio Chica sols vaig tenir una relació de coneixença dins l’àmbit purament escolar, però en qualsevol cas recordava la seva fesomia i que havíem compartit classe algun any.
Dues persones en tant poc temps potser és un cop massa dur, però com molt bé han manifestat altres companys de grup, sempre ens queden els records. Records que potser estaven en un racó de la memòria i que aquests dies han tornat a brollar amb força tot pensant en aquests dos companys que ens han deixat massa d’hora.
El meu condol per les famílies.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada