diumenge, 12 de maig del 2013

Pregària per la Justícia Social

Aquest dissabte dia 11 s’ha dut a terme l’acte de pregària per la justícia social, organitzat per Càritas, l'arxiprestat de Mataró i la Comissió de Setmana Santa i que va aplegar més de dues-centes persones a l'atri del convent de les germanes Caputxines. Entre els assistents estaven representades un bon nombre de les confraries i germandats i els Armats.
La coral Primavera per la Pau ha col•laborat en l’acte amb unes quantes cançons repartides entre les diferents intervencions i parlaments.
Com que no he pogut assistir als assajos previs no m’he presentat a cantar, però sí que he assistit a l’acte com a integrant dels Armats i per fer algunes fotografies de la representació present de la coral i de l’acte en general.
Enguany l’acte s’ha dut a terme a l’atri amb millors condicions i cadires per a tots els assistents. Llàstima de l’absència d’alguna representació política o dels mitjans de comunicació locals.
La primera part ha comptat amb una lectura de denúncia de la situació socio-econòmica actual, on s’ha fet  una reflexió sobre el moment històric que ens toca viure i com la crisis planteja un repte a la societat. S’ha denunciat que el sistema econòmic i les polítiques públiques per a pal•liar els efectes de la crisi han incrementat les pobreses, les privacions i les dificultats de les famílies, i ens ha fet a tots més pobres i no només en termes econòmics. S’ha comentat que com a éssers humans i com a cristians s'han de reforçar els valors que sempre s'han volgut fomentar com són la caritat, la solidaritat, el treball, l'entrega i la fraternitat, valors que el sistema econòmic ha volgut fer desaparèixer.
En la segona part s’han llegit textos evangèlics d'Amòs i Hababuc, profetes caracteritzats per la seva denúncia davant les injustícies i les desigualtats. En aquesta part també s’han llegit parts del text de “pacem in terris” ( pau a la terra). 
La tercera part ha comptat amb el parlament d'Antoni Vila, president de Càritas, que ha demanat acció, esperança i treball per superar aquest moment per tal de transformar les polítiques nefastes contra la població i fer-ho de forma conjunta amb totes les realitats pastorals i socials.
L'acte ha estat conduït per mn. Mira, consiliari de la Comissió de Setmana Santa, i ha comptat amb les lectures de membres de totes les parròquies i entitats pastorals entre les que estava la mateixa Comissió de Setmana Santa.
Com ja he comentat abans, la Coral Primavera per la Pau, sota la direcció de Xavier Rodon, ha fet l'acompanyament musical a l'esdeveniment, interpretant les peces: “Quan en el món és negra nit”, i els fragments “Benaurances”, “Samaritana” i cant “Final” de l’obra ‘La Passió del segle XXI’. 
Tot seguit un recull de fotografies de l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada