dimarts, 27 d’agost de 2013

Any de pluges i nevades

Si l’any passat es comentava abastament el tema de la manca de pluges, enguany és ben bé el contrari. Les precipitacions i les nevades, en alguns casos excessives, han deixat els embassaments al màxim de la seva capacitat. Potser tots no, però estan a uns nivells força òptims.

El riuet del Convent aquest agost

Si ara fa un any comparava l’aspecte de l’embassament d’Escales i del riu Noguera Ribagorçana els anys 2009 (un any de pluges) i el 2012 (any de mancança), aquest 2013 els nivells estan per sobre dels del 2009.

L'accés a Lavaix cobert d'aigua

El Riuet del Convent s’ha desbordat i l’accés a peu a les runes del Monestir de Lavaix no és possible. El pont que uneix les dues lleres del riuet ha quedat del tot cobert i l’aspecte de l’embassament és esplèndid.

L'aigua ha tancat l'accés a les runes de Lavaix

Les fotografies són fetes des del camí cap el monestir fins on es podia arribar a peu i des del mirador que hi ha a la sortida del túnel de Lavaix.

Vista des del mirador del lloc on es troba el pont

És cert que, com sempre, no plou mai a gust de tothom, i els veïns de les poblacions afectades per les crescudes dels rius les han passat magres a causa d’elles i a molts llocs es poden veure els efectes de mesos enrere.  La natura ja les té aquestes reaccions i de tant en tant ens mostra la seva força, que no és per agafar-s’ho a broma.

El riuet des del mirador

Ja veurem l’any vinent com estarà la cosa. Fins aleshores gaudim amb seny de l’aigua que ara tenim, no fos cas que la trobem a faltar en un futur.

Molts arbres han quedat mig coberts per l'aigua

(Fotografies: Jordi Romagosa)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada